top of page

Υπόθετα Μετοκλοπραμίδης 10 mg και 20 mg για την αντιμετώπιση της υπερέμεσης κύησης


Η υπερέμεση κύησης είναι μια σχετικά σπάνια κατάσταση (0.5-2% των κυήσεων ) η οποία χαρακτηρίζεται από επίμονη και σοβαρή ναυτία και έμετούς κατά την διάρκεια της κύησης που μπορούν να οδηγήσουν σε αφυδάτωση , ηλεκτρολυτικές δια-ταραχές διατροφική ανεπάρκεια , απώλεια βάρους και κέτωση . Η αιχμή της δράσης της είναι στις 8-9 εβδομάδες και συνήθως υποχωρεί την 14ή εβδομάδα .

Είναι μια ιδιαίτερα άβολη κατάσταση για μιά εγκυμονούσα .

Ο γυναικολόγος μπορεί να συνταγογραφήσει δίαφορα φάρμακα που κρίνονται ασφαλή και αποτελεσματικά προκειμένου να κάνει την περίοδο αυτή πιο ανεκτή .

Ανάμεσα στα φάρμακα αυτά είναι και η μετοκκοπραμίδη σε μορφή υποθέτων , που μέχρι πρότινος κυκλοφορούσε στην Ελληνική αγορά με την εμπορική ονομασία Primperan , το όποίο όμως πλέον δεν είναι διαθέσιμο .

Κατόπιν παράκλησης αρκετών γυναικολόγων στο φαρμακείο μας μπορούμε να παρασκευάσουμε τα υπόθετα μετοκλοπραμίδης σε δοσολογία 10 και 20 mg ανάλογα με την εκτίμηση του γιατρού .

Αυτό γίνεται αποκλειστικά και μόνο με πρόσφατη συνταγή του θεράποντος ιατρού με τον όποιο μπορούμε να έρθουμε σε επικοινωνία προκειμένου να ενημερώσουμε για την δυνατότητα παράσκευής του εν λόγω φαρμάκου

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page